ЛогиСофт с нов упешен проект в Израел

01.12.2017

По силата на рамков договор за партньорство с GEBHARDT Fördertechnik GmbH, ЛогиСофт ЕООД приключи успешно иновативен проект  за автоматизирано комисиониране за фирма PLASSON в Израел. Проектът обхваща управлението на транспортно-разпределителна система, изградена на базата на 24-волтови моторни ролки, както и на един високоскоростен трансманипулатор. Транспортно-разпределителната система свързва зоната за съхранение с четирите операторски работни места, както и с входни, изходни и контролни секции. Движението на товарите се контролира с  помощта на баркод скенери, разположени на ключови позиции.  Трансманипулаторът включва  едно товароносещо устройство с възможност за едновременно транспортиране на две товарни единици – кашони или касетки. Респективно стелажните блокове, обслужвани от машината са с двойна дълбочина. Управлението и на двете системи е базирано на последно поколение SIEMENS техника за индустриална автоматизация –  Failsafe контролери SIMATIC S7-1500. Задвижването на машината е базирано на серво управления SINAMICS S120. Основната комуникацията е PROFINET с PROFIdrive и PROFIsafe протоколи, a връзката с моторните ролки се осъществява по AS-Interface чрез master модули на ET200SP. Двете PLC управляващи системи са подчинени на WMS система, разработена от израелски партньор на Gebhardt Fördertechnik GmbH – фирма Transtech Systems.

Независимо, че проектът бе реализиран в изключително кратки срокове и без възможност за предварително тестване в заводски условия,  специалистите на ЛогиСофт доказаха своята висока класа, пускайки такъв иновативен проект, директно пред очите на крайния клиент. Системата притежава характерната за всички наши системи максимална сигурност в управляващите софтуерни модули, както и възможност за прецизна диагностика. Крайният клиент получава перфектна немска механика, управлявана от качествен  български TIA Portal PLC софтуер и то на конкуретна цена. Спокойствие при експлоатацията, инвестиционна сигурност, гъвкавост при бъдещи разширения и надеждност при работа са ключови ползи. Реализацията на тази система е ключова за развитието на ЛогиСофт. Това е ново начало, при което фирмата излиза от зоната на ретрофита и стъпва на най-модерните механични решения за съвременни интралогистични комплекси.

 

Последни новини

21.03.2022

"Иновации и конкуректноспособност"

Логисофт ЕООД подписа договор по процедура „ПОДКРЕПА ЗА МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЯ С ОБОРОТ НАД 500 000 лв. ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ПАНДЕМИЯТА COVID-19”

27.02.2020

ЛогиСофт в челната тройка за наградите на БАИТ

Номинацията е в категория „Успешен български ИКТ продукт/услуга“

11.02.2020

Модернизация на пакетираща машина Rovema

Поредно иновативно решение на ЛогиСофт за Jacobs Douwe Egberts

Запишете се за новини и събития!